CASA SAMARRA text

ACTIVITATS

Descobreix noves experiències i aventures amb les activitats a l’aire lliure, dissenyades per gaudir en família o amb amics.

Casa samarra

CASA SAMARRA

CULTURA

Si us plantegeu descubrir el Pallars Sobirà amb nens o aprendre una mica més de la cultura d’aquí, us adelantem que és una zona icreible per a disfrutar i conéixer la natura i la muntanya. 

Us volem proposar alguns dels millors museus, vistes, activitats… per disfrutar de la millor manera de la nostra zona.

Ens enorgulleix oferir moltes activitats al nostre voltant. No esperis més per viure aventures uniques i emocionant amb noves experiéncies!

A Llessui van obrir fa uns anys, a un edifici on antigament estava l’escola, l’ECOMUSEU DEL PASTOR DE LA VALL D’ÀSSUA, un espai que ensenya els oficis des dels seus origens fins als actuals. 

A traves d’audiovisuals i altres elements que es poden manipular, et donen l’oportunitat d’aprendre vocabulari, el funcionament d’algunes eines i el significat de la feina del pastor pel territori.

F1
estany_sant_maurici_derutaenfamilia_011
El-Parc-Nacional-1

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un parc nacional de l’Alt Pirineu. Administrativament està dividit entre les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i el Pallars Jussà.

Les activitats turístiques estan regulades. L’accés a peu hi és lliure. Està prohibit l’accés amb vehicles privats a l’interior del Parc. Als pobles d’Espot i Boí existeix un servei públic de transport (taxis 4×4) que permet accedir fins als indrets més emblemàtics: El Planell d’Aigüestortes i l’estany de Sant Maurici.

És el pla perfecte si vols fer una activitat a qualsevol época de l’any ja que durant l’hivern és poden fer excursions guiades amb raquetes, i la resta de l’any fer excursions per rodejar-te de les nostres muntanyes.

A Isil, just al centre del poble hi ha un centre de divulgació i sensibilització sobre l’ós bru dels Pirineus, una espècie molt emblemàtica que habita a la zona després de la seva reintroducció als anys noranta i que algunes vegades genera controvèrsia.

La Casa de l’Ós Bru dels Pirineus acull una manera molt visual i interactiva, ideal per als més petits per a ensenyar el paper que exerceix aquest animal als Pirineus.

os1

Si la visita al Pallars és entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre aproximadament, que sapigueu que és el moment perfecte per escoltar la brama del cérvol.

Es tracta d’una manifestació de cel d’aquesta espècie, és a dir, quan els cérvols busquen les femelles i bramen de manera espectacular per intentant atreure-les.
Isil s’instal·la un dels punts d’observació de fàcil accés i amb personal tècnic equipat amb material òptic per atendre els visitants i que puguin veure als cérvols bramar.

Si voleu anar per lliure, pregunteu-nos i us aconsellarem alguns punts on podeu anar al nosaltre voltant.

MónNatura Pirineus és un centre de natura imprescindible per conèixer els Pirineus.

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, disposa d’unes instal·lacions úniques que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

dsc_1314
Ecomuseu_Valls_Aneu-Casa-Gassia-7Cocina-Casa-Gassia.

A un dels carrers d’Esterri d’Àneu, es conserva una casa nombrada Casa Gassia, moblada on mostren l’estil antic per mostrar a través d’un recorregut com era la vides familiar, les relacions socials, i l’espai i obligacions domèstiques en una casa humil al Pirineu durant la primera meitat del segle.

Per a més activitats o informació de les activitats no dubtis en preguntar-nos!

Altres activitats: